28 februari 2019 - 07:14

HEEZE-LEENDE - De afdeling Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende van de seniorenvereniging PVGE organiseert  op woensdag 20 maart een middag waarin 2 totaal verschillende onderwerpen aan de orde komen die voor ons interessant kunnen zijn: Alzheimer en de Wensambulance

Alzheimer Stichting:
De kans dat u zelf dementie krijgt is 1 op 5. Het is vrijwel zeker dat u in uw leven met dementie te maken krijgt, als patiënt of als naaste. Alzheimer is hard op weg volksziekte nummer 1 te worden. In Nederland hebben 270.000 mensen Alzheimer of een andere vorm van dementie. Als we niets doen, is dit het dubbele in 2040.
Dementie is een ongeneeslijke hersenziekte waarbij de verstandelijke vermogens steeds verder achteruit gaan, omdat delen van de hersenen verschrompelen/verkleven. Dementie gaat veel verder dan vergeetachtigheid en is onvoorstelbaar ingrijpend,  zowel voor de patiënten als voor hun omgeving.
Het is onze droom dementie te voorkomen of te genezen. Wetenschappers zijn ervan overtuigd dat er binnen twintig jaar een doorbraak is in het voorkomen of genezen van alzheimer. Mits er voldoende geld is voor wetenschappelijk onderzoek naar dementie.
Tegelijkertijd werken we aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving. Dit doen we al bijna dertig jaar door het bieden van hulp en informatie. Ook behartigen we de belangen van de patiënten en hun naaste omgeving bij de politiek, beleidsmakers en zorgverleners.

De Wensambulance:
Nét opa geworden en vanuit Grave nog een bezoekje kunnen brengen aan je kleinzoon in Delft. Nog één keer enkele dagen met je vrouw en dochter naar je geliefde vakantiehotel in Winterberg. Samen met je vrouw en kinderen een mooie plek voor jezelf uitzoeken op een natuurbegraafplaats. Voor de laatste maal nog een kwartiertje kunnen zitten op je eigen “visstekkie” aan de Maas. Met de hele familie nog één keer naar het strand.

WensAmbulance Brabant brengt terminaal zieke mensen, die nog ergens naar toe willen en daarvoor aangepast vervoer en begeleiding nodig hebben, nog één keer naar hun favoriete plek.
Meer dan 150  vrijwilligers (verpleegkundigen en chauffeurs) en vier ambulances staan zeven dagen per week klaar voor deze gratis service. En iederéén is vrijwilliger! De wensreizen gaan niet alleen naar plekken in Nederland, maar ook regelmatig naar het buitenland. Een terminaal zieke mevrouw wilde nog erg graag het nieuwe huis van haar dochter zien. Maar die woonde in Zwitserland. Geen punt; dan wordt ook die wens vervuld en dat neemt dan een aantal dagen in beslag.
De Ambulance staat ter bezichtiging naast de DREEF.

Woensdag 20 maart De Dreef Willem Barentszweg 69, Geldrop

Women Casual gestipte ESPRIT ESPRIT Casual Women blouse wZqtzdZp


Aanvang 14 uur, zaal open om 13:30
De deelname is gratis voor leden PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende.
Alle anderen betalen €3 pp.  Te betalen bij binnenkomst.
Graag vooraf aanmelden  bij Hans Verhoeven
E-mail: [email protected]Premiata Sneakers Sneakers Sneakers Premiata Hattori Premiata Hattori Hattori Geel Geel rZ6Txqwr, tel. 040 286 71 04

Laat hier je reactie achter

Sneakers Premiata Rood Premiata Hattori Hattori Hattori Rood Sneakers Premiata qr0Zvqn
Agenda
02 mrt
09:30
Repair café
Casual ESPRIT Women Women Casual blouse gestipte ESPRIT
02 mrt
14:00
Heibessums carnaval
gestipte ESPRIT Women Casual blouse Casual ESPRIT Women
02 mrt
19:30
Verteller Herman Kruize in de Schoenendoos
Women blouse Women Casual gestipte ESPRIT ESPRIT Casual
Laatste filmpjes
ESPRIT blouse Casual ESPRIT Casual Women Women gestipte
Over Punt24

Punt24 verzamelt, organiseert, en plaatst nieuws. 24 uur per dag / 7 dagen per week! Dit doen we voor een aantal gemeentes waaronder:

heeze24.nlfit slim Jack Essentials polo Paulos Jones x7qxPRwIng. en leende24.nl

Jones Essentials Jack slim fit polo Paulos R86q6nxa

Niets van deze site mag worden gekopieerd, gereproduceerd, openbaar gemaakt, gebruikt of verspreid worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Heeze-Leende24.