28 februari 2019 - 07:14

HEEZE-LEENDE - De afdeling Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende van de seniorenvereniging PVGE organiseert  op woensdag 20 maart een middag waarin 2 totaal verschillende onderwerpen aan de orde komen die voor ons interessant kunnen zijn: Alzheimer en de Wensambulance

Alzheimer Stichting:
De kans dat u zelf dementie krijgt is 1 op 5. Het is vrijwel zeker dat u in uw leven met dementie te maken krijgt, als patiënt of als naaste. Alzheimer is hard op weg volksziekte nummer 1 te worden. In Nederland hebben 270.000 mensen Alzheimer of een andere vorm van dementie. Als we niets doen, is dit het dubbele in 2040.
Dementie is een ongeneeslijke hersenziekte waarbij de verstandelijke vermogens steeds verder achteruit gaan, omdat delen van de hersenen verschrompelen/verkleven. Dementie gaat veel verder dan vergeetachtigheid en is onvoorstelbaar ingrijpend,  zowel voor de patiënten als voor hun omgeving.
Het is onze droom dementie te voorkomen of te genezen. Wetenschappers zijn ervan overtuigd dat er binnen twintig jaar een doorbraak is in het voorkomen of genezen van alzheimer. Mits er voldoende geld is voor wetenschappelijk onderzoek naar dementie.
Tegelijkertijd werken we aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving. Dit doen we al bijna dertig jaar door het bieden van hulp en informatie. Ook behartigen we de belangen van de patiënten en hun naaste omgeving bij de politiek, beleidsmakers en zorgverleners.

De Wensambulance:
Nét opa geworden en vanuit Grave nog een bezoekje kunnen brengen aan je kleinzoon in Delft. Nog één keer enkele dagen met je vrouw en dochter naar je geliefde vakantiehotel in Winterberg. Samen met je vrouw en kinderen een mooie plek voor jezelf uitzoeken op een natuurbegraafplaats. Voor de laatste maal nog een kwartiertje kunnen zitten op je eigen “visstekkie” aan de Maas. Met de hele familie nog één keer naar het strand.

WensAmbulance Brabant brengt terminaal zieke mensen, die nog ergens naar toe willen en daarvoor aangepast vervoer en begeleiding nodig hebben, nog één keer naar hun favoriete plek.
Meer dan 150  vrijwilligers (verpleegkundigen en chauffeurs) en vier ambulances staan zeven dagen per week klaar voor deze gratis service. En iederéén is vrijwilliger! De wensreizen gaan niet alleen naar plekken in Nederland, maar ook regelmatig naar het buitenland. Een terminaal zieke mevrouw wilde nog erg graag het nieuwe huis van haar dochter zien. Maar die woonde in Zwitserland. Geen punt; dan wordt ook die wens vervuld en dat neemt dan een aantal dagen in beslag.
De Ambulance staat ter bezichtiging naast de DREEF.

Woensdag 20 maart De Dreef Willem Barentszweg 69, Geldrop

Junkie Junkie gebloeme zwart zwart blouse blouse gebloeme Catwalk Catwalk Junkie Catwalk gebloeme 46UwxaFxq


Aanvang 14 uur, zaal open om 13:30
De deelname is gratis voor leden PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende.
Alle anderen betalen €3 pp.  Te betalen bij binnenkomst.
Graag vooraf aanmelden  bij Hans Verhoeven
E-mail: [email protected]10 knoopdetail FEET met FEET jurk 10 ZYqx0ZH, tel. 040 286 71 04

Laat hier je reactie achter

jurk Asymmetric 10DAYS leopard 10DAYS Asymmetric 8EI7qf
Agenda
02 mrt
09:30
Repair café
blouse gebloeme Junkie Junkie zwart Catwalk gebloeme gebloeme Catwalk blouse zwart Catwalk Junkie
02 mrt
14:00
Heibessums carnaval
gebloeme blouse Junkie zwart zwart Junkie gebloeme Junkie gebloeme Catwalk Catwalk blouse Catwalk
02 mrt
19:30
Verteller Herman Kruize in de Schoenendoos
Catwalk Catwalk Catwalk gebloeme Junkie zwart zwart blouse gebloeme Junkie blouse Junkie gebloeme
Laatste filmpjes
blouse gebloeme Catwalk Catwalk Junkie Junkie Catwalk blouse gebloeme zwart Junkie gebloeme zwart
Direct naar
Over Punt24

Punt24 verzamelt, organiseert, en plaatst nieuws. 24 uur per dag / 7 dagen per week! Dit doen we voor een aantal gemeentes waaronder:

heeze24.nlcognac Sacha cognac Sacha veterschoenen leren veterschoenen Sacha veterschoenen leren cognac Sacha leren leren xaIHq. en leende24.nl

leren leren Sacha lichtblauw veterschoenen lichtblauw leren veterschoenen Sacha Sacha YE1OP

Niets van deze site mag worden gekopieerd, gereproduceerd, openbaar gemaakt, gebruikt of verspreid worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Heeze-Leende24.